2025 Model Makyajlı Rolls-Royce Cullinan Tanıtıldı

Büşra Koça
A+A-
Reset

Rolls-Royce, en lüks SUV’lerden biri olan Cullinan modelini 2025 yılı için yeniledi.

Rolls-Royce, diğer otomobil üreticileri gibi araçlarını periyodik olarak güncelliyor. Şimdi ise en popüler modeli olan Cullinan için tasarım revizyonuna gidiyor. Yenilenen Cullinan ile birlikte Black Badge versiyonu da güncellenecek.

Bu yeni serinin ileride Cullinan Series II olarak adlandırılacağı belirtiliyor. Yeni ön tasarım, uzatılmış LED gündüz farlarıyla daha gösterişli bir görünüm sunacak. BMW Group, cesur bir tasarım tercih ederek çeşitli yenilikler sunuyor, bu da tartışmalara açık bir görünüm sunuyor.

Ön farlar kadar, aracın ön tamponu da önemli yeniliklere sahip oluyor. Bu modelde, ızgarayı çevreleyen ince hava girişleri yer almıyor. Alt hava girişleri ise hafif bir eğime sahip. Ayrıca, büyük radar sensörü bir kez daha plaka tablasının altında konumlandırılıyor.

Bu model, 23 inçlik etkileyici jantlarla donatılmış ve Rolls-Royce’un “mega şehirlerdeki ışıklı gökdelenlerden” ilham alıyor. Ayrıca, son dönemlerde çeşitli BMW ve Rolls-Royce modellerinde görülen ışıklı ızgaraya sahip.

2025 Model Makyajlı Rolls-Royce Cullinan Tanıtıldı

İç mekanda büyük bir değişiklik göze çarpmazken, renklerde ufak değişiklikler mevcut.

2025 Model Makyajlı Rolls-Royce Cullinan Tanıtıldı

Bagaj bölgesine eklenen iki bağımsız koltuk seçeneğiyle birlikte, Cullinan modeli yedi koltuklu olarak tercih edilebiliyor. Standart model ile Black Badge versiyonu, on iki silindirli motor seçeneğini koruyor. Ancak çift turbolu 6.75 litrelik V12 motor, firma tarafından 2030’a kadar tamamen elektrikli araçlara geçiş planları nedeniyle artık son dönemlerini yaşıyor.