OpenAI’ın çığır açan üretken yapay zeka chatbotu ChatGPT’nin en son versiyonu artık internetten gerçek zamanlı bilgilere erişebiliyor ve bu da en önemli kusurlarından biri olarak görülen durumu düzeltiyor.
Microsoft’un Bing arama motoruyla yapılan entegrasyon sayesinde yapay zekalı chatbot artık herhangi bir konu hakkında mevcut en son bilgilere bakabiliyor. Daha önce ChatGPT’nin yanıtları yalnızca 2021 yılının Eylül ayına kadar devam eden büyük dil modeli (LLM) eğitim verilerine dayanıyordu.
Tarama özelliği ilk olarak Haziran 2023’te başlatıldı, ancak OpenAI’nin “zaman zaman içeriği istemediğimiz şekillerde gösterme” alışkanlığı olarak adlandırdığı ve sahip olmaması gereken içeriğe erişmek için ödeme duvarlarını atlamayı içerdiği bildirildiği için kısa bir süre sonra devre dışı bırakıldı. Browsing, geçen ayın sonlarında OpenAI Plus’ın beta müşterilerine sunuldu ve şimdi beta sürümünden çıktı ayrıca Plus müşterileri için de tamamen kullanılabilir hale geldi.
OpenAI bu hafta yayınladığı sürüm notlarında “Plus ve Enterprise kullanıcılarının artık göz atmayı kullanmak için beta geçişini değiştirmeleri gerekmiyor ve GPT-4 model seçicisinden ‘Bing ile göz at’ seçeneğini seçebiliyorlar” dedi.
Kullanıcılar yeni işleve erişmek için Plus aboneliğine ihtiyaç duymaya devam edecek ve OpenAI uygulaması veya Bing tarayıcısı içinden erişebilecekler. Şirket ayrıca bu hafta ChatGPT istemcisi içinden DALL-E 3 görüntü oluşturma sistemine doğrudan erişim ekledi ve bu da ücretli bir abonelik gerektiriyor. Ancak bu özellik yalnızca beta sürümünde mevcut, yani henüz her kullanıcı tarafından kullanılamıyor.
OpenAI’ın sürüm notlarında “Basit bir cümleden ayrıntılı bir paragrafa kadar, ChatGPT’ye ne görmek istediğinizi sorun ve o da fikirlerinizi son derece doğru görüntülere çevirsin” ifadesi yer alıyor.
İnternet bağlantısının kullanım alanları farklılık gösterse de diğer sohbet robotları halihazırda internet erişimine sahip. ChatGPT v3 tabanlı açık kaynaklı bir sohbet robotu olan Perplexity, bir süredir OpenAI’ın özel sürümünde uygulanan türde bir internet erişimine sahipken, Meta’nın şirket içi ürünü LLM, metin komutlarından görüntü oluşturmak için Bing’i kullanabiliyor.