Dünyanın İlk Açık Kaynak Kodlu İnsansı Robotu Piyasaya Çıktı!

Çağlar Enes Sezgün
A+A-
Reset

Her geçen gün artan HarmonyOS kullanıcı sayısıyla birlikte, Shenzhen Kaihong Technology ve Leju Robot’un işbirliğiyle ortaya çıkan Aelos, dünyanın ilk insansı robotu olarak piyasaya sürüldü.

Bu işbirliği, akıllı robot teknolojisinin ilerlemesinde önemli bir adımı simgeliyor. Aelos, endüstriyel ve hizmet uygulamalarını içeren çeşitli ortamlarda eğitim ve araştırmayı geliştirmek amacıyla tasarlanmış çok yönlü bir öğretim sistemi olarak bilinir.

Peki Bu Açık Kaynak Kodlu İnsansı Robot Neler Yapabiliyor?

Kan oksijen ve kalp atış hızı monitörleri, sıcaklık ve nem göstergeleri, kızılötesi termometreler, insan vücudu dedektörleri, NFC, OLED ekranlar ve LED ışıklar dâhil olmak üzere kapsamlı bir sensör paketi ile donatılmış olan Aelos, çevresini algılayabiliyor ve buna göre akıllı kararlar verebiliyor.

Dünyanın İlk Açık Kaynak Kodlu İnsansı Robotu Piyasaya Çıktı!

Akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar gibi diğer cihazlarla sorunsuz bağlantı, Aelos’un yeteneklerini daha da geliştirerek geleneksel kablolu bağlantılara olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor ve öğretim sürecini kolaylaştırıyor.

Aelos’un 17 serbestlik derecesine sahip olması, çok çeşitli hareketleri gerçekleştirebilmesini sağlıyor. STM32 mikrodenetleyici ve RK3568 işlemci tarafından desteklenen çift kamera sistemi ve çift bilgi işlem sistemi, gelişmiş performans ve çok yönlülük sağlıyor.

Aelos, grafik programlama, C/C++ ve JS/ArkTS dâhil olmak üzere çeşitli programlama dillerini destekleyerek K12’den yüksek öğretim kurumlarına kadar geniş bir kullanıcı yelpazesine hitap ediyor.

Aelos’un piyasaya sürülmesinin insansı robot endüstrisinde devrim yaratması bekleniyor. HarmonyOS’un açık kaynaklı doğasıyla birleşen güçlü yetenekleri, şüphesiz insansı robotik alanındaki yenilikleri ve gelişmeleri hızlandıracak.